Horeca Automatisering

 

Door de stijgende kosten worden veel sportlocaties geconfronteerd met uitdagingen. Oplossingen hiervoor zijn in veel gevallen bezuinigingen op de horeca faciliteiten. Prijzen moeten laag blijven terwijl de inkoopkosten stijgen. Personeel is moeilijk te vinden en door de gestegen kosten is er steeds minder budget beschikbaar voor personeel. Aangezien marges altijd al klein zijn geweest zorgen de gestegen kosten ervoor dat het vaak niet rendabel is om horeca faciliteiten (ruim) geopend te houden. Een gedeeltelijke of volledige sluiting is daarom voor veel sportlocaties noodzakelijk. 

We vinden het belangrijk dat onze horeca faciliteiten altijd open zijn, en blijven. Sporters, bezoekers en andere sporthal gebruikers moeten altijd zeker kunnen zijn van een aanbod aan eten en drinken. Hierin is een goede maaltijd vóór het sporten even belangrijk als de hapjes en drankjes ná het sporten. 

Ook in onze kantine hebben we aanpassingen moeten maken om kosten te besparen. Er is bespaard door het uitgebreide kassasysteem te vervangen door een voordeliger, maar minder uitgebreid, alternatief. De bezetting is verlaagd en kostbare leidinggevende functies zijn, na het wegvallen hiervan, overgenomen door de beheerders of niet opnieuw vervuld.

Hiermee konden we de nodige kosten besparen om de gestegen kosten op te vangen. Door de beperkte functies van het alternatieve kassasysteem was het niet meer mogelijk om bestellingen op rekeningen bij te houden en werd het enkel nog mogelijk om direct af te rekenen. De lagere bezetting betekende een vertraging van de service waardoor het soms langer duurde om iedereen te helpen. Niet zoals het altijd was maar wel beter dan een gesloten kantine. 

Er zijn lange termijn oplossingen nodig om de kantine altijd geopend te houden. Daarom is er gekozen voor automatisering van de horeca. 

Wat zijn de voordelen?

Personeelskosten

Door de horeca te automatiseren, kunnen we personeelskosten besparen zonder de omvang van onze faciliteiten te verminderen. Dit betekent dat we in staat zijn om onze faciliteiten te blijven aanbieden zonder afhankelijk te zijn van de beschikbaarheid van personeel of het budget voor personeel.

Efficiëntie

Automatisering helpt om sneller voorzien te zijn van snacks en dranken. Dit betekent dat we beter in staat zijn om aan de behoeften van onze gasten te voldoen en om een betere service te bieden.

Toegankelijkheid

Het automatische systeem zal altijd open zijn, wat betekent dat iedereen altijd bij ons terecht kan voor drankjes en snacks. Zelfs wanneer er niet voldoende personeel beschikbaar is. Ook met een lage bezetting is iedereen zeker van de beschikbaarheid.  

Goed plan, maar…?

We hechten veel waarde aan onze maatschappelijke functie. Hiervoor hanteren we enkele kernwaarden die niet beïnvloed mogen worden door commerciële belangen of economische omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat we de toekomst en laagdrempeligheid van sport en andere maatschappelijke activiteiten bewaken.  

Technische Betrouwbaarheid

We zullen ervoor zorgen dat we goed onderhoud plegen op de systemen en dat we voldoende technische ondersteuning hebben om eventuele problemen snel op te lossen. We zullen ook training aanbieden aan onze personeel en gebruikers om hen te helpen begrijpen hoe de systemen werken.

Werkgelegenheid

Automatisering zal de werklast verminderen en de efficiëntie verhogen, wat weer zal leiden tot lagere personeelskosten op de lange termijn. Dit kan betekenen dat we minder mensen nodig hebben, maar we kunnen ook andere taken voor ons personeel creëren om ervoor te zorgen dat ze productief blijven.

Privacy

We zorgen ervoor dat we duidelijke privacybeleid hebben en dat we de persoonlijke gegevens van onze gebruikers op een veilige manier opslaan en verwerken. We kunnen ook duidelijk maken hoe we de gegevens gebruiken en wat we doen om de privacy van onze gebruikers te beschermen.

Investering

De automatiseringen zijn vanzelfsprekend een flinke investering. Op basis van goed onderbouwde plannen en de beschikking over voldoende kennis hebben externe partijen de financiering mogelijk gemaakt. Dit is onder zeer gunstige voorwaarden overeengekomen zodat er geen hoge financieringslasten ontstaan. 

Tapbieren & Wijnen

De huidige tapkranen voor het bier zijn aangepast met digitale tapkranen. Er zijn 3 speciaalbieren en 1 tap met normaal bier,.  Er is een nieuwe tapzuil met 4 kranen voor de wijnen. 

KIOSK

Bij de wijn en bieren staat een kiosk. Hierop is het mogelijk om meerdere keuzes te selecteren. Na betaling worden de gekozen kranen vrijgegeven en kan de juiste hoeveelheid getapt worden. 

BETAALMETHODE

Het is mogelijk om contactloos te betalen, zowel met een pinpas als mobiele telefoon. Daarbij is het ook mogelijk om online een ”wallet” aan te maken. Dit kan individueel of gezamenlijk. Vervolgens kan er door middel van een QR-code of een pasje worden betaald. 

Snacks & Frisdranken

Voor de frisdranken en snacks zijn automaten geplaatst. Er zal nog een uitbreiding komen met een automaat welke enkel voor flesjes is. Hier kan voldoende voorraad in zodat er zelden iets op is en de uitgifte is toegankelijk voor minder valide personen. 

Enkel 0.5 l Flesjes i.p.v. 0.25 l

In het kader van gemak is gekozen om grotere flesjes frisdrank in de automaten aan te bieden. Deze zijn makkelijk mee te nemen naar de zalen of tribunes. Ook hoef je minder vaak op en neer aangezien de flesjes 2.5 glas inhoud hebben. Door de flesjes voor €3.50 aan te bieden is de prijs per glas verlaagd van €2.50 naar €1.40. 

Betaalmethode

Het is mogelijk om contactloos te betalen, zowel met een pinpas als mobiele telefoon. Daarbij is het ook mogelijk om online een ”wallet” aan te maken. Dit kan individueel of gezamenlijk. Vervolgens kan er door middel van een QR-code of een pasje worden betaald. 

Koffie, Thee & Andere Warme Dranken

Er zijn 2 professionele machines van betere kwaliteit geplaatst. Door de uitbreiding van 1 naar 2 machines ligt de capaciteit hoger en zijn de wachttijden tijdens piekmomenten lager of grotere groepen lager. 

”Net echt”

Voor de tribunes en zalen staan er kartonnen bekers bij de koffiemachines. Voor in de kantine en op de terrassen kunnen de verwarmde koppen en schotels gebruikt worden zodat de ervaring onveranderd blijft. 

Betaalmogelijkheden

Het is mogelijk om contactloos te betalen, zowel met een pinpas als mobiele telefoon. Daarbij is het ook mogelijk om online een ”wallet” aan te maken. Dit kan individueel of gezamenlijk. Vervolgens kan er door middel van een QR-code of een pasje worden betaald. 

Heb je vragen, opmerkingen of zorgen? Laat het ons gerust weten!

13 + 8 =